What's in a name?

What's in a name?

Aug 10, 2022

Hoe verzin je een naam om in één keer duidelijk te maken waar jij en je website voor staat?

Dit is een vraag die mij letterlijk jaren heeft beziggehouden. Wat is een passende naam voor mijn website? Hoe vind ik een unieke geweldige meest uitnodigende naam? Dit heeft mij heel lang belemmerd om gewoon te gaan beginnen. Ik zou dan ook tegen mijn jongere ik willen zeggen: “Verzin een naam en ga gewoon beginnen met het bouwen van een website en kijk of je het leuk vindt om dit te doen.”


Maar ja dat is wijsheid achteraf. Ik heb de lange route genomen en heb nu een naam gevonden die bleef hangen; Krachtige Kameleon. Een Kameleon heeft verschillende kleuren (lees kwaliteiten 😉) en kan in elke omgeving goed gedijen door zijn kleuren(lees wederom kwaliteiten) aan te passen aan nieuwe omstandigheden. De Kameleon blijft bij zichzelf en benut zijn eigen krachten om verder te kunnen gaan.

Ik wil mijn kwaliteiten inzetten zoals een kameleon. Dat begint natuurlijk met wat zijn mijn kwaliteiten… enige zelfkennis is dus wel van belang. Dit heb ik wel als lastig ervaren. Het viel mij niet op als dingen mij gemakkelijker afgingen dan anderen of dat het bijzonder is wat ik kan. Vroeger als kind kreeg ik regelmatig te horen “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” Nu als volwassene merk ik hoe veel invloed dit om mij heeft gehad. Ik wilde niet anders zijn, maar net zijn als een ieder ander. Het heeft mij dan ook veel energie gekost om mijn kleuren te vervagen tot een grijze waas om maar niet op te vallen in de massa. Zonde natuurlijk, dus het is tijd om mijn kleuren weer te vinden en volledig in de spotlight te zetten. Ik ben tenslotte uniek (en jij ook trouwens)!

En hierdoor heeft mijn website de naam Krachtige Kameleon gekregen; kleurrijk, avontuurlijk en elke uitdaging aanpakkend met zo veel mogelijk plezier.


Om mijn kleuren te herontdekken heb ik trouwens wel wat werk moeten verrichten. Voor mij was uiterst behulpzaam om een talentscan te maken. Via verschillende vragenlijsten kreeg ik inzicht in mijn kwaliteiten. Ook heeft het mij onwijs geholpen om bij te houden wat mij plezier en energie gaf op mijn werk en daarbuiten. Welke activiteiten en ontmoetingen gaven mij positieve energie? ( en welke niet, zodat je die, indien mogelijk, gelijk schrapt uit je leven) Interessant voor mij was om terug te halen wat ik als kind graag deed. Hier zijn zeker ook grote aanwijzingen in te vinden.

Nu ben ik mijn kleuren aan het terugvinden en langzaam aan vallen de puzzelstukjes weer in elkaar om te zijn wie ik eigenlijk hoor te zijn en te doen wat het beste bij mij past.


Hoe ben jij op ontdekking gegaan naar jouw talenten en kwaliteiten? En weet jij inmiddels hoe jouw kleurenpalet eruit ziet? Ik ben daar benieuwd naar. Misschien heb je een tip voor mij om te proberen?

Karin

Tips

·      Vragen die je wellicht kunnen helpen met het vinden van je kleuren:

·      Wat deed je graag als kind?

·      Wat geeft je vreugde en voldoening in je huidige werk?

·      Wat zijn je hobby’s?

·      Doe een talentenscan