Verhoog je inkomsten!

Verhoog je inkomsten!

Oct 16, 2022

Weten hoeveel geld je binnen krijgt elke maand en waar het naartoe gaat is super belangrijk. Zodra je dat goede overzicht hebt op je financiën, kan je ook actie nemen om je financiën gezonder te krijgen. 

Natuurlijk heb je al gelet op waar je kan bezuinigen op je uitgaves en bent bewuster geworden van de prijzen in de winkels. Tuurlijk helpt dit om elke maand je budget zo optimaal te houden en het liefst in het groen te blijven. En dit is zeker iets waar je mee door moet gaan, zodat het een gewoonte wordt. Maar met deze torenhoge inflatie en energieonzekerheden, is het des te belangrijker om naar de inkomsten kant van je maandelijkse budget te kijken.


Hoe zou je deze inkomsten kunnen verhogen?

Hier zijn een paar ideeën om te bekijken:


Toeslagen

Krijg jij al alle toeslagen waar je recht op hebt op basis van je salaris? Kijk bij de belastingdienst om na te gaan of jij in aanmerking komt voor de zorg- dan wel huurtoeslag. Let goed op wat de voorwaarden zijn en wees altijd alert als er iets in je inkomsten(zoals een salarisverhoging) verandert, of je nog steeds voldoet aan de voorwaarden. Zou natuurlijk een enorme tegenslag zijn als blijkt dat je deze een jaar later allemaal moet terugbetalen.


Meer uren werken

Nederlanders schijnen kampioen te zijn in deeltijdwerken. Mocht jij deeltijd werken, dan is het misschien interessant om (tijdelijk) meer uren te gaan werken bij je werkgever. Dit is iets wat je misschien makkelijk kan regelen. Vraag namelijk of het mogelijk is of je een extra dienst erbij kan draaien of structureel je uren kunt verhogen. Dit verhoogt jouw inkomsten kant van je budget gelijk enorm.


Salaris

Je werkt al een tijdje bij je werkgever, je hebt plezier in je werk, levert goede prestaties en je wilt bij deze werkgever voorlopig blijven. Je eerst komende beoordelingsgesprek is dan een mooi moment om over een salarisverhoging te praten. Onderzoek eerst wat er in jouw branche mogelijk is en heb je behaalde successen voor je bedrijf dit jaar paraat. Zo kan je over je toegevoegde waarde praten met concrete voorbeelden.


Mocht dit niet het gewenste resultaat hebben, dan is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan die net zo uitdagend is, maar wel een beter salaris biedt. Op dit moment is het een goede tijd om op zoek te gaan naar deze nieuwe uitdaging. Er is tenslotte een personeelstekort in deze vergrijzende tijden.


Begin een “side hustle”

Dit klinkt misschien raar, maar er zijn veel manieren om geld te verdienen in je vrije tijd.

Kijk eens naar je hobby’s en misschien zit daar wel een interessante tussen waar je geld mee kan verdienen.

Stel dat je houdt van knutselen, dan zou je bijvoorbeeld lessen kunnen geven aan mensen die dit ook willen doen en bereidt zijn om te betalen om dit te leren.

Of je kan filmpjes maken van de dingen die je maakt en deze plaats je dan op bijvoorbeeld YouTube.

Of je bent ontzettend goed in fotograferen, misschien zou je dan shoots kunnen doen van bijvoorbeeld bijzondere momenten in een mensen leven(vrijgezelle feesten, gender reveal party’s, of fotograferen van een emotionele gebeurtenis zoals een bruiloft).

Ook zou je je foto’s kunnen verkopen. Clickasnap.com is een website waar je betaald krijgt, als mensen naar je foto’s kijken.


Of als je goed en interessant kan schrijven, zou het een idee zijn om een boek te schrijven. Deze kan je digitaal dan verkopen op verschillende sites waar ze je boek kunnen printen en versturen naar de koper.


Social media is ook een fantastische manier om geld te verdienen. Er zijn zoveel mogelijkheden, Je kan zelf producten maken en deze via etsy aanbieden of digitale producten ontwerpen en deze online verkopen. Misschien heb je een ontzettend interessant leven en zou je een blog hierover kunnen schrijven?


Start vandaag nog met te onderzoeken waar je op korte termijn je inkomsten kan vergroten en denk ook na hoe je op langere termijn dit kan realiseren.


Wees creatief en begin gewoon ergens om een extra inkomstenbron te creëren. En mocht je een goede tip hebben om meer geld te verdienen, deel deze in de comments.


Veel succes

Karin


Tips

-         Krijg je alle toeslagen waar je recht op hebt?

-         Kan je meer uren werken of vind je een manier om je salaris te verhogen?/

-         Begin een side hustle in je vrije tijd!