Introductie

Introductie

Aug 10, 2022

Welkom op de Krachtige Kameleon website. Dit is een site voor mensen die zich graag willen verbeteren, de intentie hebben om hun leven op alle fronten optimaal te krijgen en doen waar ze goed in zijn. 


Deze site is ontstaan door mijn grote interesse in zelfontwikkeling en ontplooiing en hoe ik kan groeien ook als mijn omstandigheden niet optimaal zijn. We hebben namelijk allemaal onze ups en downs en hoe kan je dan onder alle omstandigheden je beste zelf zijn?


Uit interesse heb ik veel zelfhulpboeken en persoonlijke ontwikkelingsboeken gelezen. Ik geniet van inspirerende sprekers die tegenslag hebben kunnen ombuigen naar iets geweldigs of mensen die hun droom hebben gevolgd en zich door niets en niemand lieten tegenhouden en hun droom hebben wezen te realiseren. Hoe inspirerend is het wel niet als iemand bij wie alles tegen lijkt te zitten, het ongelooflijke realiseert. Wat heeft deze persoon gedaan om dit toch voor mekaar te krijgen en hoe kan je dit toepassen op je eigen leven? Vaak zie je pas de resultaten en succes van een mens en denkt dat dit zomaar tot stand is gekomen, terwijl daar meestal een lange ontdekkingsreis vooraf aan is gegaan. En die ontdekkingsreis is eigenlijk het meest interessante gedeelte van het bereikte succes.


Door verschillende interesse bij elkaar te husselen, ben ik op het idee gekomen om deze site te beginnen om je te inspireren en ideeën te geven over hoe je bepaalde aspecten van jouw leven kan verbeteren. De opzet van de website is om dit op basis van de vier G’s te doen; Gezondheid, Groei, Geld en Geluk.


Hoe zou je jezelf kunnen ontwikkelen op al deze onderdelen zodat je zo krachtig mogelijk het leven doorwandeld en de dingen en ervaringen in je leven krijgt, die jij in het diepst van je hart krijgt wenst.


Hopelijk vind jij tips en tricks in de komende artikelen en heb je handvatten om jezelf op bepaalde gebieden uit te dagen. Je bent tenslotte op deze pagina gekomen omdat je op zoek was naar nieuwe manieren om jezelf uit te dagen of te verbeteren.

Hier zul je soms ideeën vinden die je enigszins uit je vertrouwde wereld jagen, maar realiseer je dan nu alvast dat dat vaak de plek is waar groei plaats kan vinden. Je ontdekt weer nieuwe aspecten van jezelf. Misschien ontdek je weer nieuwe talenten van jezelf en zet ze net zo lang in dat ze jouw kwaliteiten zijn geworden. Idealiter word jij krachtig op alle gebieden van jouw persoonlijkheid en kan je gedijen in verschillende omstandigheden. Je hebt het vermogen om je kwaliteiten zo in te zetten dat het niet uitmaakt wat er gebeurd of met wie je bent. Je bent veerkrachtig bij tegenslagen en leert van de momenten dat het even tegen zit.


Als het ware zal je als een krachtige kameleon door het leven wandelen en toon je jouw kleuren(kwaliteiten) wanneer deze het beste van dienst kunnen zijn.


Ga je mee met de reis om jezelf te ontdekken, verbeteren en om als een krachtige kameleon elke dag weer te (gaan) vieren?


Karin