Halfvol of Halfleeg?

Halfvol of Halfleeg?

Oct 18, 2022

Hoe kan je het leven leuker mooier en waardevoller maken? Het begint hoe je naar dingen kijkt? Zie jij de dingen als een glas halfvol of als een glas halfleeg?

Halfleeg?

Verwacht jij altijd dat het ergste gaat gebeuren bij elke situatie die je meemaakt?


Halfvol

Jij bent al een pro om situatie positief in te schatten en je gaat vol vertrouwen het leven in. Je weet dat wat er ook gebeurd, dit positief zal aflopen. Ook heb je de wijsheid dat als er iets niet zo gaat zoals je gehoopt had, je er toch weer iets van kan leren of dat een nieuwe kans zich snel zal aanmelden. 


Hoe vul je glas?

Dit kan een uitdaging worden als je van nature een halfleeg glas hebt, maar wees niet getreurd met bewust jezelf trainen, kan je beetje bij beetje je glas vullen.


Train je perceptie.

Wanneer je merkt dat je negatief iets bekijkt, dwing jezelf om drie zaken op te noemen die positief zijn aan hetgeen je beoordeelt. 


Wees dankbaar voor de goede dingen.

Ik heb hier eerder een artikel over geschreven en dit is zo krachtig “tel je zegeningen” wordt dan ook niet voor niets al eeuwenlang gezegd. Hierdoor train je jezelf om naar het goede te kijken wat er in je leven is. 


Analyseer je successen

Je kan je vast wel een lastige situatie herinneren, die in eerste instantie onoverkoombaar was, maar die je goed hebt doorstaan. Hoe heb je dat gedaan? En wat heeft het je gebracht? Leer van hoe jij omgaat met lastige situaties en realiseer je dat je een lastige situatie goed aankan. 


Leer los laten.

De circle of influence is hier zo van toepassing! Als je je heel druk maakt over iets, vraag je je dan af of je er invloed op hebt en dat je het zelf kan veranderen?

Is dat niet het geval, laat het los, voordat het aan je vreet! En als je er wel wat aan kan veranderen, begin er gelijk mee, dan kan je het veranderen en hopelijk heb je er dan geen last van.


Ga jij beginnen met je glas te vullen met positieve gedachtes?


Karin