Een beetje meer geluk!

Een beetje meer geluk!

Jan 10, 2023

Door de jaren heen heb ik geleerd  hoe belangrijk het is om mijn waarde te kennen en te koesteren. Dit is zo belangrijk voor hoe ik mij voel en hoe ik mij gedraag. Ik probeer het maximale uit mijn leven te halen en ik ben dankbaar voor de mogelijkheden die ik heb gekregen en heb kunnen benutten.

 Maar ik weet ook dat succes niet hetzelfde is als geluk. Geluk is een gevoel van tevredenheid en voldoening met wat ik heb en doe, en soms is het moeilijk om dit gevoel te krijgen en te behouden in een drukke en stressvolle wereld.


Gelukkig heb ik enkele manieren gevonden om meer geluk in mijn dagelijks leven te krijgen:

  1. Ik maak tijd vrij voor mijn vrienden en familie. Ik heb goede sociale verbindingen en dit is een belangrijke bron van geluk voor me. Ik plan regelmatig afspraken met mijn dierbaren en probeer ook nieuwe mensen te ontmoeten met wie ik dezelfde interesses deel.
  2. Ik doe dingen die ik leuk vind. Ik weet hoe belangrijk het is om tijd te nemen voor mezelf en dingen te doen die ik leuk vind. Dit kan van alles zijn, van sporten tot hobby's of gewoon tijd nemen om te ontspannen en te genieten van het moment.
  3. Ik ben dankbaar. Ik probeer me te focussen op wat ik wel heb in plaats van op wat ik niet heb. Door dankbaar te zijn voor wat ik wel heb, kan ik mijn geluk verhogen. Ik schrijf elke dag een paar dingen op waar ik dankbaar voor ben.
  4. Ik oefen mededogen. Ik probeer begrip te hebben voor anderen en hun gevoelens en problemen te begrijpen. Door mededogen te oefenen, kan ik me beter verbonden voelen met anderen en dit kan mijn geluk verhogen.
  5. Ik zoek een doel of een zin in het leven. Het hebben van een doel of een zin in het leven geeft me een gevoel van richting en betekenis, wat weer kan leiden tot een groter gevoel van geluk.


Ik weet dat geluk niet iets is wat je kunt kopen of opeisen. Het is iets wat we zelf kunnen creëren door ons te focussen op de positieve dingen in het leven en door te werken aan ons welzijn. Door deze tips te gebruiken, kan ik meer geluk vinden in mijn dagelijks leven en ik wens dat jij ook meer geluk kan creëren in je leven.


Karin