Dankbaarheid

Dankbaarheid

Aug 15, 2022

Ben jij bekend met hét geheim voor een leuker gelukkiger leven?


Dit geheim is zo simpel en binnen handbereik dat je er eigenlijk in eerste instantie niet aan zou denken. Ik deel dit dan ook graag met jou: Het grote geheim is Dankbaarheid.

Met dit geheim heb ik meer kleur aan mijn leven gegeven en leuker gemaakt.


In het verleden neigde ik vaak naar het-glas-is-half-leeg benadering. Ik focuste dan op wat er niet was of dat iets beter kon zijn dan wat het was. Door deze benadering lekte ik energie en zag ik meer negatieve dingen dan dat er werkelijk was.


Dit zou toch anders kunnen? Hoe kan ik een het-glas-is-half-vol benadering eigen kunnen maken?


Door elke dag bezig te zijn met zaken waarvoor ik dankbaar ben, heb ik voor mezelf het geheim ontdekt voor een leuker en gelukkiger leven. Namelijk door te focussen op de dingen die er wel zijn en deze te waarderen, zie ik steeds meer leuke dingen.


Beginnen met het trainen van je dankbaarheidsreflex?

Begin de ochtend gelijk met het opschrijven van 3 redenen waarvoor je dankbaar bent.

Dit kunnen grote zaken zijn, maar begin gewoon klein; bv voor de goede nachtrust die je hebt gehad, het lekkere kopje thee dat je gaat drinken of dat het zonnetje al lekker schijnt. Verras jezelf met de redenen waarvoor je op dat moment dankbaar bent. Door dit als eerste te doen als je wakker bent, heb jezelf al voorbereid op een mooie positieve dag.


Mindful

Je kan op elk moment van de dag oefenen om dankbaar te zijn. Stel je bent aan het wandelen in de natuur. Wat zie je allemaal voor moois en kleurrijks. Hoor je een vogeltje fluiten? Voel je de zon schijnen op je gezicht of zijn er net nieuw ontpopte bloemen in het veld? Gebruik je zintuigen en wees dankbaar voor elke waarneming.


Zit het even tegen?

We hebben allemaal wel eens een dag dat we met het verkeerde been uit bed zijn gestapt of dat de wet van Murphy aan het werk is. Dan is het helemaal goed om je focus te verleggen naar mooie zaken. Stop dan met wat je doet en schrijf dan minstens 5 redenen waarvoor je dankbaar bent. Op deze manier focus je op positieve zaken en volgens mij ziet de wereld er dan gelijk anders uit. 😉

Zeg dank je wel bij tegenslagen. Ze geven je weer een mogelijkheid om dankbaar te zijn voor alle zaken die wel goed en mooi zijn.


Hoe meer je dankbaar bent, hoe meer er in je leven verschijnt om dankbaar voor te zijn.

Waar ben jij dankbaar voor?


Karin



Wil je meer informatie en wil je echt aan de slag gaan met je dankbaarheidsreflex trainen? Dan heb ik een boekentip voor je:

The Secret, The Magic van Rhonda Byrne. Dit boek neemt je in 28 dagen met simpele oefeningen naar een leuker leven.